Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Arrangementer

Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH

Udkommer medio april 2005
livog.jpg
Klik her !

FASSBINDER-ARRANGEMENTER

i anledning af hans 60 års dag

 

Rainer Werner Fassbinder ville være fyldt 60 år 31. maj 2005. I den anledning udsender Lindhardt og Ringhof en revideret og ajourført udgave af  Christian Braad Thomsens internationalt berømmede bog FASSBINDER. HANS LIV OG VÆRK (Lindhardt og Ringhof). Desuden viser Cinemateket viser i maj ti af Fassbinders hovedværker, og en række af hans film vil kunne købes i Filminstituttets bog- og videobutik.

 

Der vil i København blive afholdt følgende arrangementer om Fassbinder i forbindelse med bogen og filmkavalkaden:

 

DET DANSKE SIGMUND FREUD SELSKAB, Løngangsstræde 37 B

Tirsdag 12. april kl. 19.30

Christian Braad Thomsen fortæller om Rainer Werner Fassbinder med hovedvægten lagt på de elementer i hans film, der er beslægtede med Freuds udforskning af det ubevidste, herunder specielt de ødipale spændinger, der fremgår af MARTHA og JEG VIL JO KUN AT I ELSKER MIG. I sin store tv-serie BERLIN ALEXANDERPLATZ var det Fassbinders hensigt at filme Ødipuspleksets mytiske form, nemlig drengen, der slår sin far ihjel og går i seng med sin mor. Men tysk tv tillod det ikke. Foredraget illustreres med filmcitater.

Entré: kr. 50,- for ikke medlemmer

 

 

BLUS, bøsse-lesbiske studerende, Studenterhuset ved Rundetårn

Tirsdag 19. april kl. 20

Christian Braad Thomsen fortæller om Rainer Werner Fassbinder med hovedvægten lagt på de af hans film, hvor han beskæftiger sig med homoseksualiteten: PETRA VON KANTS BITRE TÅRER og FRIHEDENS KNYTNÆVE. Homoseksualiteten var for Fassbinder det samme som neurosen for Freud og forbrydelsen for Hitchcock, nemlig en lup, gennem hvilken han tydeligt kan iagttage, hvordan også "de normale" fungerer. Foredraget illustreres med filmcitater.

 

GOETHE INSTITUT,  Nørre Voldgade 106

 Onsdag 27. april kl. 19.30

Christian Braad Thomsen fortæller om Rainer Werner Fassbinder, der på bare 13 år skrev og instruerede 60 film for biografer og tv. En rejse gennem hans produktion er en rejse gennem Tysklands dramatiske historie i det 20. århundrede fra Weimar-republikkens opløsning i 20’erne (Berlin Alexanderplatz, Bolwieser), over nazismens sammenbrud i 40’erne og det nye industrimirakel i 50’erne (Maria Brauns ægteskab, Lola, Veronika Voss’ længsel) til den stivnede kernefamilies fængsel (Warum läuft Herr R amok?, Frugthandlerens fire årstider, Martha), angsten for indvandrerne (Katzelmacher, Angst æder sjæle op), 60’ernes kvinde- og arbejdskampe (Petra von Kants bitre tårer, Otte timer er ikke hele dagen) og 70’ernes politiske rethaverisme, der stivnede i terrorisme (Mutter Küsters’ himmelfart, Den tredje generation). Kun tiden under nazismen nåede Fassbinder ikke for alvor at beskæftige sig med. Der vil blive vist filminterviews med Fassbinder.

 

CINEMATEKET, Gothersgade 55

Fredag 13. maj. Kl. 19

Irm Hermann fortæller om sit tætte samarbejde med Fassbinder. Moderator: Christian Braad Thomsen. Irm Hermann er den af Fassbinders medarbejdere, der har kendt ham længst, idet hun mødte ham i 1965 ved en oplæsning af hans første teaterstykke Nur eine Scheibe Brot. Hun arbejdede på kontor og var overrasket over at få tilbudt en rolle i hans første kortfilm Der Stadtstreicher (1966). Fassbinder flyttede ind hos hende, og skønt hun ingen intentioner havde om at blive skuespiller, opsagde han  hendes sekretærjob, så hun var nødt til at slutte sig til hans Action-Theater og siden antiteater. Hun blev skuespiller i 19 af hans film, og ofte spillede hun det småborgerlige, sippede modstykke til de glamourøse stjerner Hanna Schygulla og Margit Carstensen. For sin hovedrolle i FRUGTHANDLERENS FIRE ÅRSTIDER fik hun en Bundesfilmpreis som årets bedste skuespillerinde. Der vil blive vist højdepunkter fra Irm Hermanns samarbejde med Fassbinder.

 

***

 

Artikel af CBT, tryk her:

Fassbinder - som jeg kendte ham

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk