Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Film med håndskrift
Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH

filmmedhaandskrift.jpeg

FILM MED HÅNDSKRIFT

 

"Veloplagt og velskrevet. Christian Braad Thomsen er en vidunderlig filmformidler." - Jyllandsposten.

Bogens titel er et citat fra den franske filmteoretiker og filminstruktør Alexandre Astrucs berømte essay Le Caméra-Stylo (1948), som indevarslede auteur-teorien og ”la nouvelle vague” i fransk film. Astruc mente, at det nu var på tide, at filminstruktøren forstod at benytte sit kamera lige så personligt og intimt som forfatteren sin pen eller maleren sin pensel. Instruktøren skulle ikke længere være funktionær på en samlebåndsfabrik, men en kunstner, der med tiden ville kunne udvikle filmen til den mest spændende af alle kunstarter.

               Christian Braad Thomsen mener ikke, at Alexandre Astrucs ord er blevet uaktuelle med tiden. I dag er der tværtimod mere end nogen sinde brug for at kæmpe imod filmbranchens og fjernsynets forsøg på at degradere film til en underholdningsmaskine og fastholde, at film først og fremmest er en kunstart. Bogen handler om en række af de vigtigste nulevende danske  filminstruktører, som til stadighed udkæmper denne kamp i deres værker og ved deres eksempel, nemlig i kronologisk rækkefølge Nils Malmros, Jytte Rex, Lars von Trier, Simon Staho, Christoffer Boe og Pernille Fischer Christensen.

    De nævnte danske instruktører har alle fra starten haft et meget personligt filmsprog, som de har formået at fastholde, ofte under svære omkostninger. De fleste af dem er desuden stærkt marginaliserede i offentligheden. I bogen sættes de i centrum. 
 
 
Politiken synes
Politiken synes

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk