Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Dansk Folkeparti

Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH

POLITIKEN 12. august 2011

DF er ikke et demokratisk parti

af Christian Braad Thomsen

Filminstruktør og forfatterDet har generet mange, bl.a. Politikens redaktør Lars Trier Mogensen (5.8), at jeg efter Oslo-massakren foreslår, at man ikke tæller Dansk Folkepartis stemmer med i folketinget, dvs. indstiller ethvert samarbejde med partiet og ikke fremsætter forslag, som er afhængig af DFs stemmer.

Trier Mogensen argumenterer med, at DF er et demokratisk parti. Nej, det er DF ikke. Det ligger hinsides dansk demokratiforståelse at kræve forbud mod arabiske tv-sendere eller at stille politiske betingelser for kunststøtten. Det er også ekstremt antidemokratisk, når Søren Krarup hævder, at man kun er rigtig dansker, hvis man tror på Gud – samt slet ikke accepterer islam som en religion, men kalder den en form for nazisme og derfor forsvarer religiøse massakrer på muslimer og maner til modstandskamp mod deres påståede forsøg på at overtage Europa. DF repræsenterer en form for hjemstavnsparanoia, som sætter sig langt ud over det, der engang kaldtes borgerlig anstændighed. 

Et sådant parti er, som allerede Poul Nyrup Rasmussen slog fast, ”ikke stuerent”. Det er en katastrofe, at V og K i ti år har deponeret sin selvstændighed hos DF og erklæret, at de deler værdifællesskab med partiet. Det har forpestet holdningen til udlændinge, og det har ført til, at staten – for første gang siden de nazistiske Nürnberg-love – blander sig i, hvem danskere må gifte sig med, hvis de vil bo i Danmark.

Ingen er i tvivl om, at den nazistiske retorik mod jøderne i 1930’erne førte til Auschwitz. Præcist den samme retorik anvendes i dag mod muslimerne af Søren Krarup, Mogens Camre, Lars Hedegaard og Sørine Gotfredsen. Det er naivt at tro, at den ikke også får konsekvenser.

Jo, DF må isoleres parlamentarisk.

  Andre har kritiseret mig for at misforstå Lukas 19/27, hvor Jesus går ind for at massakrere dem, der ikke tror på ham. De hævder, at synspunktet tilskrives herremanden i lignelsen og ikke Jesus. Det er et spørgsmål om almindelig indenadslæsning: det citerede synspunkt er udtrykkeligt Jesus’ personlige konklusion på lignelsen.

Endelig er jeg blevet kritiseret for at kalde Oslo-terroristen for kristen, bare fordi han selv gør det. Synspunktet skulle være, at man  åbenbart ikke kan være kristen og samtidig foretage en sådan massakre. Det har kristne ellers altid kunnet ned gennem historien lige fra korstogsriddernes hærgen til massakrerne på indianere i Amerika og sorte i Afrika. Ud fra den holdning er heller ikke Jesus kristen. 

Men problemet med kristendommen er jo, at to kristne dårligt kan være i stue med hinanden, uden at de kommer i alvorlig splid om, hvad kristendom er.

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk