Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Nytårstorsken

Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH

Weekendavisen 7. januar 2011


NYRÅRSTORSKEN


Søren Staal Balslev inkluderer forfatterne Asger Schnack og Lilian Munk Rösing blandt årets nytårstorsk, men på et så fejlagtigt grundlag, at han selv ender som torsken (31.12).

Han kritiserer Schnack og Rösing for ikke at inddrage suppleanten i udvælgelsen af de danske kandidater til Nordisk Råds pris, men er tilsyneladende uvidende om, at suppleanter kun inddrages, når de officielle repræsentanter melder forfald.

Han mener desuden, at Schnack og Rösing er inhabile, fordi de indstiller to af deres egne tidligere elever fra Forfatterskolen. Synspunktet har to absurde konsekvenser, nemlig at enten kan lærere ved Forfatterskolen aldrig blive medlemmer af en priskomité, uanset at de besidder Schnacks og Rösings ubestridelige ekspertise, eller også kan tidligere forfatterskoleelever ikke modtage litterære priser, uanset at de som Josefine Klougart og Harald Voetmann har skrevet to af årets bedst anmeldte bøger.

Schnacks og Rösings valg af kandidater forekommer særdeles velkvalificeret, og hvis man vil drage det i tvivl, er man nødt til at hæve sig op over sladderplanet og forholde sig til litterær kvalitet. Det magter årets nytårstorsk indlysende ikke.


Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk