Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Drømmefilm
Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH
dreamfilms.jpg

DRØMMEFILM

 

”Christian Braad Thomsens fremrage3nde bog Drømmefilm – 100 af verdens bedste film er fyldt med overraskelser, skarpe formulering og fornemme fortolkninger. En bog, som giver vældig appetit på at se eller gense de præcist beskrevne og klogt fortolkede film.” – Ebbe Iversen, Berlingske Tidende.

 

”Der ligger mange spekulationer og meget mod bag filminstruktøren- og skribenten Christian Braad Thomsens bud på en liste over de bedste 100 film i verden, som han præsenterer det i Drømmefilm – 100 af verdens bedste film. Det er ikke decideret en subjektiv liste, alligevel bryder den markant med de lister, som publikum og kritikere begavede os med op til det seneste årtusindeskifte. Først og fremmest er Christian Braad Thomsen gået efter ”at dække alle filmkunstens genrer og dermed være en slags filmhistorie” samtidig mned, at han hatr konmcentyrteret sigh om, hvad han vurderer som tidløse, holdbare kunstværker. – Braad Thomsens energi er smittende. Og så er han en forrygende god formidler, der i sine tolkninger grundigt får vendt og drejet de enkelte film. Det gør Drømmefilm til en vigtig bog og tillige en af Christian Braad Thomsens bedste.” – Christian Monggaard, Information.

 
 
Forlaget Gyldendal skriver,

Christian Braad Thomsen
Drømmefilm
100 af verdens bedste film

I dette bud på det 20. århundredes bedste talefilm er der lagt større vægt på, hvilke film der holder i dag, end på deres filmhistoriske betydning. Det kronologisk ordnede udvalg begynder med Josef von Sternbergs klassiker med Marlene Dietrich, Den blå engel (1930) og slutter med Lars von Triers film om den moderne engel, Breaking the Waves (1996).

Drømmefilm er ikke blot et stykke underholdende filmhistorie og et nyttigt opslagsværk, men også en vejviser i, hvilke film der ikke må mangle i en repræsentativ videosamling.
Illustreret.

Hæftet 424 sider
1. udgave 2000
Omslag: Bettina Kjærulff-Schmidt
Foto af Woody Allen og Diane Keaton i Manhattan
ISBN: 8700397741

349 kr. Udsolgt.

 
 

Indbunden 424 sider
2. Udgave 2002
Omslag: Bettina Kjærulff-Schmidt Foto af Woody Allen og Diane Keaton i Manhattan
ISBN: 8702010658

199 kr. 

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk