Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Tuneseren og retssamfundet
Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH

BERLINGSKE TIDENDE 14. december 2008

 

Tuneseren og retssamfundet

 

I tv-avisen 9.12 blev det sagt hele to gange, at en meget omtalt tuneser ”formentlig vil dræbe” en lige så omtalt århusiansk tegner.

            Men det modsatte er tilfældet: tuneseren har ”formentlig” ingen som helst planer om at dræbe den pågældende tegner, for hvis han havde, ville det være politiets pligt at arrestere ham og stille ham for retten. Sådan er spillereglerne i et demokratisk samfund. I en nazistisk politistat – som f.eks. Tyskland i 30’erne – var det tilladt at beskylde f.eks. jøder for at have til hensigt at myrde tilfældige personer. I Danmark er det ikke tilladt. Alligevel problematiserede Pia Kjærsgaard i samme tv-avis, at tuneseren har lov at besøge sin familie i Århus.

            Hvis jeg sagde, at tv-avisens og PETs chefer samt Pia Kjærsgaard ”formentlig” er nynazister, ville de med rette kunne vinde en injuriesag imod mig – også selv om det ikke er ulovligt at være nynazist. 

            De pågældende beskylder en tuneser for noget ulovligt, nemlig at have konkrete drabsplaner. Så længe de ikke fremlægger beviser, er deres påstand groft injurierende – og ville blive straffet i det retssamfund, som Danmark ikke længere er.

 

 

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk