Christian Braad Thomsen // Kollektiv Film ApS.

Palle Nielsen - mig skal intet fattes
Home
Aktuelle foredrag
Fotos
Curriculum
***** DVD /VHS ***** for sale online
Bøger
Artikler
Debat
Div. videoer
CV IN ENGLISH
pallenielsen1.jpg..jpg

DVD, 20 EUR
Shipping included
pay now
 
or... 

 

 

en film af JYTTE REX

 

 

Palle Nielsen (1920-2000) er den største danske grafiker nogen sinde. Han er en af de væsentligste pejlere af tidsånden, og med hans næste kødelige fascination af "det sorte lys og hvide mørke" kan man godt betegne ham som vor tids Goya.

Der er en stilhed-før-stormen i Palle Nielsens billeder, en eksplosiv underliggende stemning, hvor mennesker og byer har indgået hemmelighedsfulde alliancer med hinanden - men hvor katastrofen også lurer. Mange år før terroristflyene ramte World Trace Centre, havde Palle Nielsen således fastholdt situationen i sin grafik: fly rammer højhuse, mennesker kaster sig fortvivlede ud af vinduerne.

Blandt Palle Nielsens vigtigste værker er billedserierne Den fortryllede by, Parklandet, Nekropolis, Den store verdensbunker, Orfeus og Eurydike, Lethe, Narcissus, Miraklernes Tid, Mennesker i den forladte by.

Filmen er et forsøg på at pejle sig ind på dette spændende kunstneriske univers med Palle Nielsen selv som en stilfærdig guide. De sidste optagelser med ham er foretaget kun en måned før hans død.

 

PALLE NIELSEN – MIG SKAL INTET FATTES er hædret med både en Robert og med Odense Film Festivals pris som bedste dokumentarfilm 2002.

 

Anmeldercitater:

"Fabelagtig film af Jytte Rex om grafikeren Palle Nielsen." – Trine Ross, Politiken

"Det er sjældent, at en film går så dybt og samtidig får én til at man føler, at man svæver, som det er tilfældet med Jytte Rex’ yderst bevægende og stærke portrætfilm." – Eva Pohl, Berlingske Tidende.

"En af den slags sagte, diskrete og lyttende kunstnerfilm, der vil stå tilbage med samme lødighed som den portrætterede selv." – Lisbeth Bonde, Information.

"En smuk og kongenial portrætfilm" – Henrik Wivel, Weekendavisen.

 

Produktion: KOLLEKTIV FILM ApS. ved Christian Braad Thomsen, 2002 med støtte fra:

DET DANSKE FILMINSTITUT ved filmkonsulent Allan Berg Nielsen

VELUXFONDEN, DANMARKS NATIONALBANKS JUBILÆUMSFOND,

DRONNING MARGRETHE OG PRINS HENRIKS FOND

 

pallenielsen2.jpg

Christian Braad Thomsen
Kollektiv Film ApS.
Lavendelstræde 9,  DK-1462 København K
tel. +45 3316 4224    mobil +45 2178 0478
 

webmaster: bente@mailme.dk